Alapvetően fontos, hogy egy étteremnek legyen príma a konyhája, finom ételeket szolgáljanak fel a kedves vendégeknek, ez az origó. Finom ételek nélkül bármilyen jó marketingje lehet az adott vendéglátóegységnek, akkor sem lesz hosszútávon sikeres. A másik fontos tényező a megfelelő személyzet, akik mindig képben kell, hogy legyenek a választékkal kapcsolatban, emellett a mosoly és a kedvesség is elengedhetetlen követelmény. Napjainkban a kedves kiszolgáló személyzet és a remek konyha sem elég a sikerhez, marketing nélkül nem lehet sikeresnek lenni.
Nagyszerű csapattal dolgozom az étteremmarketing területén. A fotós kollégám olyan képeket készít az ételeidről, melyek vágykeltők, eladják az ételeidet, az éttermedet. A hatásos kommunikációhoz szükség van minőségi, vágykeltő ételfotókra. Szövegíró, kreatív munkatársam megírja, rendbe rakja az éttermed weboldalának a szövegét, átnézi és megírja az étlapodat. Designer-grafikusom pedig olyan arculatot talál ki a vendéglátóhelyednek, mely egyedivé és ellenállhatatlanná teszi.